Prema Vidmarovim riječima, najbolja se pokazala fluorescentna rasvjeta s lampom Schtedra B444 EcoPlus koju je razvila riječka tvrtka Štedna rasvjeta. Osim što štedi i do 60% električne energije, njezinom upotrebom postigla se dvostruko bolja rasvjetljenost, s dotadašnjih 150 luxa na 300 i više, a i radnici su je ocijenili prema Vidmaru, daleko najboljim rješenjem.

Novi list: Novi sustav rasvjete, grijanja i CO2 štedi 2,5 milijuna godišnje

Početkom 2015 godine Štedna rasvjeta d.o.o. započela je potpunu rekonstrukciju rasvjete svih unutrašnjih prostora (hale,radione,uredi i.t.d) remontnog brodogradilišta Viktor Lenac u Rijeci. U konkurenciji desetak ponuđača iz Hrvatske, Slovenije i Italije upravo je Štedna rasvjeta d.o.o. izabrana kao ponuditelj koji je kroz „pilot projekt“ dokazao najbolje tehničke i ekonomske parametre, odnosno ponudio ekonomski najpovoljnije rješenje. Projekt je u cijelosti završen i predan početkom Svibnja 2015 godine.

Viktor Lenac d.d.

Tvrtka AWT  uvela je rasvjetna tijela Schtedra u svom centralnom skladištu u Zagrebu sredinom 2013. godine i smatram da nam je to bila izuzetno dobra poslovna odluka!

U izboru 15-tak ponuđača iz Hrvatske i Europe, čije smo sve proizvode testirali kroz pilot projekt, odlučili smo se za Schtedru jer je imala daleko najbolje karakteristike, te najbolji odnos dobivenog i uloženog u odnosu na druge. Upotrebom Schtedra proizvoda dobili smo 2 puta bolje osvjetljenje od prijašnjeg, smanjenje utroška električne energije blizu 70%, te povrat investicije ispod godine dana. Uz sve to, s obzirom na 5-godišnju garanciju i održavanje, u idućem periodu nećemo imati nikakvih troškova glede rasvjetnih tijela.

S obzirom na sve pozitivne karakteristike i prednosti Schtedre, uz naznaku da se radi o hrvatskom proizvodu, svakako preporučujem Schtedru svakom poslovnom subjektu.

Jovica Mandarić

Direktor Operacija AWT grupe i član Uprave